Stretnutie so zasvätenými v Katedrále v Nitre

Z príležitosti Dňa zasvätených sa nitriansky biskup Mons. Viliam Judák 1. februára 2015 stretol s rehoľníkmi a zasvätenými pôsobiacimi v Nitrianskej diecéze. Stretnutie sa konalo v Katedrále – Bazilike svätého Emeráma v Nitre a pozostávalo z eucharistickej adorácie a z modlitby vešpier. Podujatie pokračovalo ďalším programom aj v priestoroch Biskupskej rezidencie.

V príhovore po krátkom čítaní v rámci vešpier Mons. Viliam Judák hovoril o zasvätenom živote ako o Božom dare. Uznal, že v „súčasnom svete iste nie je ľahké – a nikdy to nebolo ľahké – svedčiť o Kristovi. Vždy ide o nepokoj srdca, ako to bolo aj v prípade svätého Augustína“. Pripomenul, že „radostné, šťastné a príťažlivé svedectvo zasväteného života“ sa rodí ako vzácny dar Ducha Svätého. Biskup Viliam Judák poďakoval rehoľným sestrám za závoj, ktorý nosia. Podľa jeho slov ide o „symbol, ktorý dnešný svet tak potrebuje, ako ikonu na monitore cez ktorú sa môžeme prihlásiť k náročnejším operáciám“, povedal nitriansky diecézny biskup.

Svätý Otec František vyhlásil Rok zasväteného života. Začal sa 30. novembra 2014 a potrvá do 2. februára 2016.

Miroslav Lyko, hovorca Nitrianskeho biskupstva

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA