V Nitre sa konala národná púť k sv. Cyrilovi a Metodovi

Svätoplukovo námestie v Nitre zaplnilo 5. júla 2015 niekoľko tisíc veriacich. Zúčastnili sa celonárodnej cyrilo-metodskej púte. Ďakovali Bohu za dar viery a prosili ho o ochranu pre seba, pre svojich blízkych i pre celé Slovensko.

Svätú omšu na poľnom oltári celebroval apoštolský nuncius na Slovensku arcibiskup Mons. Mario Giordana. Prítomní boli aj predstavitelia politického a spoločenského života na čele s predsedom NR SR Petrom Pellegrinim a predsedom vlády Robertom Ficom. Veriacich od účasti na bohoslužbe neodradilo ani horúce počasie. Námestím sa ozývali modlitba spev i slávnostné príhovory. Arcibiskup Mons. Mario Giordana hovoril o odkaze svätých Cyrila a Metoda. Pre súčasných veriacich sú – podľa neho – vzorom lásky ku Kristovi, k Cirkvi a vernosti voči Svätému Otcovi. 

Pred požehnaním sa nitriansky biskup Mons. Viliam Judák – ako hostiteľ – poďakoval hlavnému celebrantovi za jeho prítomnosť na slávnosti i za jeho slová povzbudenia a ako zástupcovi Svätého Otca na Slovensku ho uistil o našich modlitbách za pápeža Františka.

Miroslav Lyko, hovorca Nitrianskeho biskupstva

VIDEO TU

Viac fotografií vo Fotogalérii TU

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA