Nitriansky biskup na Národnom stretnutí mládeže v Poprade

Nitriansky biskup Mons. Viliam Judák sa od 31. júla do 2. augusta 2015 zúčastnil na Národnom stretnutí mládeže v Poprade. Podujatie sa začalo v piatok (31. júla) popoludní. Bol prítomný na otváracom ceremoniáli a potom večer na svätej omši. V sobotu (1. augusta) ráno sa konali modlitby po diecézach. Mladí z Nitrianskej diecézy sa stretli na miestnom sídlisku Juh, v priestoroch pod kostolom svätých Cyrila a Metoda. Na ranných modlitbách, ktoré viedol Mons. Viliam Judák, bolo viac ako 150 mladých, spolu s nimi rehoľné sestry a viacerí kňazi. Potom sa nitriansky biskup zúčastnil prezentácie povolaní na popradskom námestí a večer na spoločnom programe s adoráciou. V nedeľu (2. augusta) bol spolu s mládežou Nitrianskej diecézy na spoločných ranných modlitbách, v ramci ktorých mal katechézu arcibiskup Mons. Cyril Vasiľ z Rima. Krátko popoludní Mons. Viliam Judák viedol modlitbu Korunky Božieho milosrdenstva. Prítomným mladým v krátkom príhovore pripomenul, že Božie milosrdenstvo je osobitnou Božou spravodlivosťou. Zaželal im aby sa od Ježiša Krista učili tichosti, pokore a predovšetkým milosrdenstvu, a tak boli dobrými ľuďmi i kresťanmi. 

Národné stretnutie mládeže v Poprade zakončila popoludňajšia svätá omša, ktorej predsedal bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský.

Miroslav Lyko, foto: Peter Zimen a Miroslav Šidlo

Celoslovenske stretnutie mladeze P15 sa zacaloCeloslovenske stretnutie mladeze P15 sa zacaloCeloslovenske stretnutie mladeze P15 sa zacaloCeloslovenske stretnutie mladeze P15 sa zacaloIMG_1323IMG_1324IMG_1337IMG_1340