Brífing nitrianskeho biskupa Viliama Judáka pred rozlúčkou s kardinálom Korcom

Nitra sa chystá na rozlúčku so zosnulým nitrianskym emeritným biskupom, kardinálom Jánom Chryzostom Korcom. Už dnes, od 13:00 do 18:00 h, vystavia jeho telesné pozostatky v hornej lodi Katedrály sv. Emeráma na Nitrianskom hrade. Pri tejto príležitosti pozývame na brífing s nitrianskym biskupom Mons. Viliamom Judákom, ktorý sa uskutoční dnes o 12:45 h za vstupnou bránou Nitrianskeho hradu, na schodoch pred Katedrálou sv. Emeráma. Biskup Viliam Judák bude informovať o poslednej rozlúčke so zosnulým kardinálom Korcom.

Ján Chryzostom Korec, rodák z Bošian, zomrel v sobotu 24. októbra 2015 vo veku 91 rokov. V bývalom Česko-Slovensku bol jednou z hlavných postáv boja Katolíckej cirkvi za slobodu a demokraciu vo vtedajšom komunistickom režime. V dobe svojho tajného biskupského pôsobenia vysvätil 120 kňazov. Je autorom najmenej šesťdesiatich diel s prevažne duchovnou a spoločenskou tematikou. Vo februári 1990 ho Ján Pavol II. menoval na nitriansky biskupský stolec, o rok neskôr mu udelil kardinálsky purpur. Po odchode z biskupskej služby v roku 2005 žil až do svojho úmrtia v Nitre.

Upozornenie: Zástupcovia médií, ktorí sa chcú zúčastniť na pohrebe kardinála Korca, sa musia akreditovať do dnešného poludnia (30. októbra 2015), na e-mail: hovorca@nrb.sk. V žiadosti musia byť uvedené: názov média, mená a priezviská členov štábu s telefonickým kontaktom a s e-mailovou adresou. Kontaktnou osobou je Miroslav Lyko, hovorca Nitrianskeho biskupstva (0917 350 404). Viac informácií na www.nrb.sk

Nitrianske biskupstvo